lördag 11 maj 2013

Hemgjorda Proteinmuffins


Proteinmuffins med blåbär, kokos och banan
(Ca 12 mellanstora muffins)


Ingredienser:

125 g (ca 3 dl) mandelmjöl (färdigt eller kör mandel i mixern).
100 g (3 rågade skopor) naturellt proteinpulver.
75 g riven ekologisk kokos.
1 mogen ekologisk banan.
3 ekologiska ägg.
4 tsk ekologisk kokosolja.
1,25 dl naturell yoghurt (jag använder turkisk ekologisk yoghurt).
1 dl flytande svensk ekologisk honung.
2 tsk bakpulver.
2 tsk blåbärspulver (hade inte hemma så jag uteslöt det).
1 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver.
1 tsk malen kardemumma (hade inte hemma så jag uteslöt det).
2 nävar färska eller frysta ekologiska blåbär/hallon.
En nypa salt.


Gör så här:
Sätt ugnen på 200° C. Mosa eller mixa bananen, smält kokosoljan och blanda samman alla ingredienser, rör i de färska eller frysta blåbären sist. Häll upp smeten i muffinsformar fyllda till två tredjedelar. Grädda proteinmuffinsen i ugnen i 12-15 minuter.






Enjoy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar