Igår la jag ut en bild på instagram och facebook på mina ”Paleokex”. Det har sedan dess varit stor efterfrågan på receptet som jag använder mig av. Därför ska ni som vill nu få ta del av det.
Du behöver:
1 ugnsplåt
4 ägg, vispas
2 dl mandelmjöl
2 dl linfrön
2 dl pumpafrön
2 dl solroskärnor
Havssalt
4 ägg, vispas
2 dl mandelmjöl
2 dl linfrön
2 dl pumpafrön
2 dl solroskärnor
Havssalt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör ihop äggen med fröna och mandelmjölet. Bred ut på bakplåtspapper. Strö över havssalt.
3. Grädda i ugnen, 10 minuter.
4. Ta ut och bryt eller skär kexen i mindre bitar.
5. Stäng av ugnen och sätt sedan in plåten igen på eftervärme i ca 30 minuter.
2. Rör ihop äggen med fröna och mandelmjölet. Bred ut på bakplåtspapper. Strö över havssalt.
3. Grädda i ugnen, 10 minuter.
4. Ta ut och bryt eller skär kexen i mindre bitar.
5. Stäng av ugnen och sätt sedan in plåten igen på eftervärme i ca 30 minuter.
Paleokex funkar bra till både frukost och mellanmål.
Som pålägg kan du använda följande: kalkon, lax, avokado,
grönsaker, rostbiff, lufttorkad skinka m.m.
Smaklig spis!
Följ mig gärna på Instagram: http://instagram.com/gustavfo7kesson#
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar